0113-561127 info@digixpert.nl

Een goede beveiliging van uw computer kan u veel ellende besparen. Dataverlies kan door allerlei bedreigingen worden veroorzaakt, we noemen de meest voorkomende;

  • defecte hardware
  • virussen
  • malware
  • ransomware
  • diefstal
  • brand
  • menselijke fout

Het is zinvol eens na te denken wat voor u de gevolgen zouden zijn. Is de data die op de computer stond nog ergens beschikbaar of juist niet? Hoe lang zou het duren voordat u uw werk weer kan hervatten en kunt u zich die tijd permitteren? Zou u het dataverlies moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens?

Naast de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen als professionele beveiligingssoftware, een optimaal beveiligde router en anti-diefstal maatregelen is het hebben van een betrouwbare en recente backup van uw complete PC misschien nog wel het allerbelangrijkste.

Wij adviseren uw data dagelijks automatisch te back-uppen naar een externe locatie. Dat kan Cloud back-up zijn maar ook bijvoorbeeld een NAS (netwerk harddisk). Daarnaast raden wij aan om periodiek een complete backup van uw PC te maken. De frequentie is afhankelijk van de mate waarin er wijzigingen doorgevoerd worden op uw computer. Installeert u vaak nieuwe programma’s op de computer dan zou u één keer per maand een backup kunnen maken. Installeert u zelden nieuwe programma’s dan adviseren wij minimaal één keer per jaar een volledige backup te maken. Deze backup kan eenvoudig via het betrouwbare Veeam voor Windows Free worden gemaakt. Het is mogelijk om een backup te maken naar een externe harddisk of de NAS.

Door de combinatie van de cloud back-up van uw gegevens en de volledige Veeam back-up bent u verzekerd van databehoud bij een calamiteit.

Meer weten of wilt u deze oplossing thuis of in uw organisatie doorvoeren, neem contact met ons op.