0113-561127 info@digixpert.nl

Veiligheid gaat voor alles....

ICT beveiliging is tegenwoordig onmisbaar. Of het nu om virussen, malware, ransomware of bijvoorbeeld phishing mails gaat, het vormt een dagelijkse bedreiging en ergernis voor computergebruikers.  Daarnaast is de data op uw PC kwetsbaar voor technisch falen, verlies of diefstal. Ook een menselijke fout is natuurlijk niet uitgesloten, een map met foto’s is zo per ongeluk verwijderd.

Op deze pagina geven wij de meest gebruikte maatregelen aan waarmee de risico’s tot het minimum worden beperkt. 

Beveiligings software

Goede beveiligingssoftware is een must voor iedere Windows PC. Bedreigingen als virussen, malware, ransomware zijn helaas hedendaagse realiteit en hoogwaardige beveiligingssoftware is daardoor onmisbaar.

}

Updates

Op uw PC draait meestal een versie van Windows, ongeveer de helft daarvan versie 10. Dit is de meest veilige versie van Windows in de geschiedenis maar enkel als deze up-to-date wordt gehouden. En dat geldt ook voor de programma’s die u gebruikt.

 

Spamfilter

De meeste bedreigingen komen nog steeds binnen met e-mail. Een goed spamfilter zal mails met bedreigingen verwijderen voordat ze in uw inbox terecht komen. Het geeft een hoop rust als u enkel de mails in uw inbox ziet die daar ook thuishoren.

 

Encryptie

Heeft u een laptop en neemt u deze regelmatig mee? Dan is encryptie een must. Gebruikt u de laptop zakelijk dan bent u volgens de AVG zelfs verplicht uw data met encryptie te beveiligen. Dit geldt overigens ook voor gebruikte USB sticks of externe harddisks.

Backups

Mocht het met de PC écht misgaan dan is een betrouwbare backup vaak het laatste redmiddel.
Er zijn verschillende oplossingen, wij adviseren graag wat voor uw situatie het meest passend is. Altijd een kopie achter de hand, wel zo veilig.

Beveiligde router

De WiFi router is het centrale punt in uw netwerk. Door uw bestaande en wellicht verouderde router te vervangen door een modern exemplaar met extra beveiliging stopt u bedreigingen aan de voordeur. Bovendien wordt het bereik meestal beter..

 

s

Wachtwoorden

Nog steeds de achilleshiel van veel particuliere of klein-zakelijke gebruikers. Wachtwoorden moeten lastig te raden zijn en mogen niet meerdere keren gebruikt worden. Een eenvoudige hulp hierbij is een password manager zoals LastPass

 

VPN

Met een VPN, Virtual Private Network, verstopt u als het ware uw internetaansluiting. Met een goede VPN is het niet te traceren via welke internetprovider u het internet op gaat en is uw PC veel moeilijker te misbruiken. Een goede VPN houdt ook geen logbestanden bij.

Over ons

DiGi Xpert is gevestigd in Heinkenszand. De meer dan 30 jaar ervaring in de ICT wereld delen wij graag met u.

Onze slogan, 'Wij zijn pas tevreden als u dat bent' is tevens onze bedrijfsfilosofie, daar mag u ons aan houden. 

Contactgegevens

DiGi Xpert
Kerkdreef 4
4451 AD  Heinkenszand

t. 0113-561127
e. info@digixpert.nl

fb. /digixperthkz